DONATORSKA VEČERA: IT lideri prikupili 65.000 evra za bebe

"HP", "Komtrejd", "Saga", "Intel", "Orakl", "SBS", "Aigo BS", "Ismart sistems" i drugi lideri IT industrije na dobrotvornoj večeri u "Hajatu" okupili su se kako bi podržali akciju kupovine 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji

U Kristalnoj sali hotela "Hajat" održan je prvi donatorski skup namenjen podršci akcije "Bitka za porodilišta". Američka privredna komora u Srbiji i Fond B92 su, uz inicijativu kompanije "Majkrosoft", podršku IT predstavnika i Ministarstva zdravlja, organizovali večeru prilikom koje su potpisani ugovori kojim se akciji donira 65.000 evra.

"HP", "Saga", "Intel", "Orakl", "OSA Računarski inžinjering", "SBS", "Komtrejd", "Aigo BS" i "Ismart sistems" okupili su se kako bi podržali akciju kupovine 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji.

Ispred Ministarstva zdravlja donatorima i organizatorima zahvalila se i ministarka Slavica Đukić Dejanović

- U 2010. godini bilo je 24.5 posto naselja u kojima se nije rodila nijedna beba. Prosto, nema dileme šta su nam prioriteti - rekla je ona.

Uz pomoć donacija lidera iz IT sveta omogućen je jedan deo sredstava za nabavku aparata koji osluškuje puls novonastalog života i sprečava opasnosti koje mogu ugroziti bebino zdravlje.

(Telegraf.rs)