KRIZA I U NEMAČKOJ: "Lufthanza" prestala da leti zbog štrajka! (FOTO)

Stotine aviona je ostalo na zemlji a nervozni putnici se mole da se na internet stranicima informišu o statusu svojih letova. Sindikat je za 33.000 zaposlenih u ''Lufthanzi'' zatražio 5,2 odsto povećanje zarade u periodu od godinu dana, i ovo je samo štrajk upozorenja

Nemačka avio-kompanija ''Lufthanza'' otkazala je danas do podne oko 700 letova u štrajku upozorenja zaposlenih koji je pogodio, pre svega, aerodrome u Frankfurtu i Hambrugu, ali i u Minhenu, Diseldorfu i Klenu.

Stotine aviona je ostalo na zemlji, oko 700 letova, što je skoro sve na unutrašnjim i evropskim linijama, otkazano je, a nervozni putnici se mole da se na internet stranicima informišu o statusu svojih letova.

Na aerodromu u Hamburgu otkazano je oko 70 planiranih letova ''Lufthanze'', u Minhenu je anulirano 240 letova, ali nije bilo velike gužve, pošto najveći broj putnika nije došao na aerodrom, jer su bili informisani, a od podne očekuje se da ovaj nemački avio-prevoznik leti po planu.

Na aerodromu u Diseldorfu otkazano je 49 od ukupno 57 letova ''Lufthanze'', koji su planirani do podne i tu je, prema informacijama ''Lufthanze'', veliko učešće zaposlenih u štrajku.

(Telegraf.rs / Tanjug)