STALNO PUNI: Samo kafići opstaju u Srbiji

Sudeći prema delatnostima za koje su registrovane radnje otvorene od početka godine, građani Srbije procenjuju da je najisplativije baviti se pripremanjem i posluživanjem pića, kao i ugostiteljstvom

Preduzetnici su tokom 2012. godine češće zatvarali radnje, nego što su osnivali nove. Podaci Agencije za privredne registre pokazuju da su se najčešće zatvarale nespecijalizovane trgovinske radnje, koje prodaju pretežno hranu, piće i duvan.

Podaci Agencije za privredne registre pokazuju da je u prva dva meseca ove godine osnovano 5.200 novih radnji, ali je, istovremeno, ugašeno čak 6.921. U poređenju sa istim periodom prošle godine, sada je gotovo hiljadu preduzetnika više odustalo od bavljenja sopstvenim biznisom.

Sudeći prema delatnostima za koje su registrovane radnje otvorene od početka godine, građani Srbije procenjuju da je najisplativije baviti se pripremanjem i posluživanjem pića, kao i ugostiteljstvom. Odmah potom je trgovina na malo tekstilom, odećom i obućom, ali na tezgama i pijacama, a tek potom u prodavnicama.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)