SRBI SA SEVERA: Samozvani briselski predstavnici da dođu na Kosovo!

Kolona od više stotina vozila blokirala je saobraćaj na integrisanom prelazu Jarinje, kako bi pred osmu rundu pregovora upozorili pregovarački tim Beograda da neće pristati ni na kakve dogovore koji su na štetu srpskih nacionalnih interesa

Više stotina vozila iz severnih opština (Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić) blokiralo je saobraćaj na integrisanom prelazu Jarinje. Skup, na kome su se obratili i predstavnici nekih političkih partija, završen je bez incidenata.

Protesna kolona vozila iz Kosovske Mitrovice krenula je od glavnog mosta, a narod u vozilima se pridruživao sve do Jarinja.

Ovo je upozoravajuća protesna vožnja, kojom Srbi sa severa KiM žele da upozore pregovarački tim Beograda pred osmu rundu pregovora da neće priznati nikakve sporazume i dogovore u Briselu koji će biti na štetu srpskih nacionalnih interesa.

Upozoravajuća protestna vožnja građana severnog Kosova protekla je mirno. Kolona od oko 200 vozila se okrenula na Integrisanom prelazu Jarinje i vratila u pravcu iz koga je došla. Saobraćaj je po završenom protestu nastavio da se odvija neometano u oba pravca.

(S. S.)