SRPKINJA ZVEZDA JUTJUBA: Pijanistkinju Branku Parlić videlo oko dva miliona ljudi! (VIDEO)

Branka spada u najistaknutije interpretatore savremene klasične muzike u istočnoj Evropi, a snimak koncerta na kome izvodi dela Filipa Glasa ima više od 1,8 miliona pregleda

Srpska pijanistkinja Branka Parlić jedan je od retkih izvođača ozbiljne muzike u našoj zemlji čije je snimke s nastupa pogledalo skoro dva miliona korisnika mreže Jutjub!

U razgovoru za Telegraf.rs Branka, koja spada u najistaknutije interpretatore savremene klasične muzike u istočnoj Evropi, otkriva otkuda tolika popularnost, koji je bio poslednji nastup Margite Stefanović, kao i kako je izgledao njen koncert koji je trajao neverovatnih 20 sati.

- Oko dva miliona pregleda imaju pojedini snimci s mojih koncerata u Novom Sadu, na kojima sam izvodila dela američkog minimaliste Filipa Glasa. Zasluga za toliki broj pregleda većim delom pripada njemu, a jedan deo i mom izvođenju njegovih poznatih kompozicija za solo klavir. Gotovo svakodnevno dobijam mejlove s pohvalama za izvođenje, ali publika ne bi mene ni čula da nije, zapravo, pretraživala muziku Glasa. To je razlog zašto zasluge za milionski broj pregleda ne pripisujem samo sebi - kaže ona.

Ozbiljnom muzikom, kako se najčešće naziva umetnička muzika, počela je da se bavi sa sedam godina. Novom muzikom, minimalizmom i postminimalizmom, bavi se od kraja sedamdesetih godina prošlog veka, prvo kao član legendarnog "Ansambla za drugu novu muziku" iz Beograda, nakon otkrivanja neverovatne muzike francuskog kompozitora Erika Satija. Pre 12 godina je učestvovala u koncertu koji je trajao neverovatnih 20 sati!

(I. M.)