DOSAD NIKAD OBJAVLJENE FOTKE: Debeljuškasti Tito u kupaćim gaćama, šeta pudlice i vučjaka! (FOTO)

Iz Filmskih novosti, praktično Titove televizije u ono vreme, u kojoj je čuvano ukupno 6,5 miliona metara filmske trake, izlazi materijal o maršalu koji do sada nikada nije prikazan

Snimci doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, nikad do sada objavljeni, na kojima u kupaćim gaćama i s dušekom uživa na Brionima, ekskluzivno će ugledati svetlost dana, zahvaljujući Filmskim novostima.

- Zbog njegove sujete i građenja kulta ličnosti, Tito nije želeo da se slika bez gornjeg dela odeće - objašnjava direktor Filmskih novosti Vladimir Tomčić segmente snimaka na kojima se vidi maršalov stomak na koga nije bio baš ponosan.

Više od 6,5 miliona metara filmske trake izašlo je iz "Sobe tajni" i biće predstavljeno kroz 24 jednočasovne epizode, koje će režirati različiti reditelji iz cele bivše Jugoslavije.

- Povod za ovaj projekat nije pomodarstvo, nego saznanje da se u depou Filmskih novosti, koje su osnovane pre 69 godina, a koje su u velikoj meri bile u funkciji promocije Tita kao ličnosti, nalazi dragocen materijal. Nekoliko sati dnevno ekipa je snimala Tita u raznim situacijama: na sednici vlade, u Belom dvoru, u Užičkoj ili u poseti nekoj državi - o0bjašnjava on.

(A. P.)