PIROT OSVOJIO BERLIN: Nemci oduševljeni šarama naših ćilima! (FOTO)

Prema rečima same umetnice, šare pirotskih ćilima za njih predstavljaju pravu egzotiku i nešto što do sada nisu imali prilike da vide. "Želela sam na taj način da potenciram da gde god da krenete, nikako ne smete da zaboravite svoj identitet i mesto odakle ste krenuli. Zbog toga se izložba i zove 'Ne gubi identitet'", kaže ona

Mlada pirotska akademska slikarka i fotograf iz Pirota Dragana Branković priredila je u Nemačkoj, u galeriji "Prima centar" u Berlinu, izložbu fotografija inspirisanih šarama pirotskog ćilima, koja je naišla na oduševljenje publike i ljubitelja umetnosti u Berlinu.

Prema rečima same umetnice, Nemci su oduševljeni šarama pirotskog ćilima, koje za njih predstavljaju pravu egzotiku i nešto što do sada nisu imali prilike da vide.

- Među posetiocima je bilo i eminentnih umetnika sa Kube, iz Rusije, Finske, Jermenije, Španije, a posebno je interesantno to što je bilo posetilaca iz svih zemalja bivše Jugoslavije, od Vardara pa do Triglava - kaže Brankovićeva za Telegraf.rs.

Izložbu je pomogla opština Pirot, a u organizaciji je učestvovao i foto-klub "Fokus" iz Pirota. Ljubitelji umetnosti u Berlinu moći će u čarobnim šarama pirotskog ćilima da uživaju naredne tri nedelje.

(G. P.)