Kimi na slobodi, bio i na utakmici! (FOTO)

Miloš Radisavljević odslužio je kaznu za ugrožavanje sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan-Šjahtor u decembru 2009. godine

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević Kimi izašao je iz zatvora pošto je odslužio celu kaznu od 16 meseci, na koju je bio osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan-Šjahtor u decembru 2009. godine u Beogradu.

Prema Radisavljeviću nije primenjena amnestija, odnosno zakonsko umanjenje kazne za 25 odsto, pošto je bio u bekstvu. On je u petak 5. aprila pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu, a već u nedelju je bio na utakmici Partizan-Vojvodina.

On je zbog pretnji novinarki B92 osuđen na godinu dana zatvora, a jos šest meseci mu je pridodato zbog nasilničkog ponašanja, pa mu je Prvi osnovni sud izrekao jedinstvenu kaznu od 16 meseci zatvora, koju je Apelacioni sud potvrdio.

Radisavljeviću se još sudi zbog učešća u neredima kada je zapaljena Bajrakli džamija u centru Beograda u noći između 17. i 18. marta 2005. nakon pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf / Tanjug)