KONAČNO: PayPal stigao u Srbiju!

Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi biti moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još nije podržana

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila 2013. godine postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Za sada je moguće povezivati samo platne kartice.

Zvaničnih informacija za sada nema, a vrlo je verovatno da će u prvoj fazi biti moguće samo plaćanje, dok naplata preko ovog sistema još nije podržana.

Proces prijavljivanja odvija se samo na engleskom, pošto srpski jezik nije podržan. Omogućeno je otvaranje "Individual" ili "Bussines" naloga PayPal usluge.

Za registraciju su vam potrebni validna mejl adresa i podržana platna kartica.

Na svom profilu možete menjati bilo koji podatak, dodavati kartice, mejl adrese, dodatna sigurnosna podešavanja, pregledati stanje računa u evrima i dolarima, ali i pregledati listu do sada obavljenih kupovina, transakcija i naplata.

Preko istog profila, sa svog računa možete koristiti opciju "Send Payment", kako biste osobama poslali/uplatili novac u nekoj od 193 podržane zemlje. Transakcije su sigurne i na raspolaganju su 23 novčane valute.

Da li je podržana naplata preko PayPal servisa u Srbiji još nije zvanično saopšteno, ali plaćanje robe na internetu u ovom trenutku funkcioniše.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Mondo)