POMAMA ZA SRPSKIM NAORUŽANJEM: "Lazar", "bumbar" i "lasta 95" zaludeli vojni svet! (FOTO) (VIDEO)

U svetu vlada veliko interesovanje za srpsku namensku industriju i njene proizvode kao što su "Lazar", "bumbar" i avion "lasta 95", zbog kojeg su naše fabrike oružja uvele rad u tri smene i zaposlile nove ljude

SRPSKO ORUŽJE OSVAJA SVET! Interesovanje za srpsko oružje iz dana u dan raste i dolazi sa svih kontinenata na svetu, pa se tako naši proizvodi namenske industrije izvoze za SAD, Australiju, Novi zeland, Južnu Afriku, Južnu Ameriku, Kanadu, UAE, ali i mnoge evropske zemlje, a kako Telegraf saznaje u mnogim srpskim fabrikama oružja uvedene su tri smene, a proizvodnja skočila i nekoliko puta!

Kako za Telegraf kažu u Ministarstvu odbrane, a nakon prikupljenih podataka od privrednih društava odbrambene industrije Srbije, Javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR" i "Zastava oružja" iz Kragujevca, sve je više zainteresovanih zemalja za proizvode naše namenske industrije kao što su "Lazar", "bumbar" i avion "lasta 95".

- Protivoklopni raketni sistem "bumbar", razvojni projekat VTI, osim značajnog interesovanja partnera iz UAE, takođe privlači značajnu pažnju niza kupaca iz ciljnih tržišta srpske odbambene industrije, pre svega iz regiona Bliskog Istoka i Azije. Na realizaciji ovog projekta angažovani su privredna društva HK "Krušik" a.d. Valjevo (finalista) i "Milan Blagojević" a.d. Lučani (proizvodnja raketnog goriva) - kažu u ministarstvu odbrane.

* "Prva iskra-namenska proizvodnja" a.d. Barič – oko 2 puta,

* "Prvi partizan" a.d. Užice - 2 puta,

* "Zastava oružje" a.d. Kragujevac – 3 puta,

* HK "Krušik" a.d. Valjevo – na istom nivou,

* Kompanija "Sloboda" a.d. Čačak – 1,5 puta,

* "Milan Blagojević - namenska" a.d. Lučani – na istom nivou.

(D. Zlojutro)