PODRŠKA AKCIJI TELEGRAFA: Država i grad žele da pomognu izgradnju klinike za transplantaciju srca!

Pored biznismena našu inicijativu za otvaranje moderne klinike u Beogradu podržavaju i državni organi. U Ministarstvu finansija i gradskoj upravi kažu da će stati iza projekta kojim bi se obezbedilo finansiranje lečenja građana

Otvaranje specijalizovane klinike za transplantaciju srca u Srbiji, poput one u Hjustonu u kojoj se trenutno nalazi mala Tijana, podržali bi brojni biznismeni, ali i državne institucije.

Iz Grada Beograda za Telegraf kažu da bi pomogli izgradnju ovakve klinike, a iz Ministarstva finansija tvrde da bi podržali svako rešenje kojim bi se obezbedilo finansiranje lečenja građana Srbije!

Izgradnja ovakve klinike bi po proceni prof. dr Višeslava Hadži-Tanovića koštala oko 20 miliona dolara.

Iz Ministarstva finansija i privrede kažu da bi podržali rešenje kojim bi se obezbedilo finansiranje lečenja građana Srbije.

- Ministarstvo finansija i privrede podržaće svako sistemsko rešenje kojim bi se obezbedilo finansiranje lečenja naših građana, pri čemu bi predlog sistemskog rešenja trebalo da potekne od resornog ministarstva zdravlja. Ovo sistemsko rešenje, međutim, trebalo bi da se pronađe tako da iznos sredstava za finansiranje ne zavisi od prihoda iz bilo kog pojedinačnog poreza - rečeno je iz Ministarstva finansija.

(N. S. / M. B.)