Atlas banka želi da kupi Jubmes banku!

Vlasnik Atlas grupe naveo je da će sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupiti jednu od banaka koje posluju na srpskom tržištu

Crnogorska Atlas banka planira da se vrati na srpsko bankarsko tržište preuzimanjem neke od banaka, a najviše je zainteresovana za Jubmes banku, izjavio je sinoć vlasnik te grupe Duško Knežević.

- U fazi smo istraživanja. Najviše nas zanima Jubmes banka, ali u igri je nekih šest-sedam banaka, i najverovatnije ćemo sa našim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ući u to - rekao je Knežević novinarima na promociji usluga Atlas grupe.

On je precizirao da bi neka od banaka koje su u krizi mogla da dođe u obzir za preuzimanje, i da to nisu nužno banke sa većinskim državnim vlasništvom.

Prema rečima Kneževića, Atlas grupa je prošle godine radila dublju analizu banaka na srpskom tržištu, i do preuzimanja neke od njih moglo bi da dođe u narednih nekoliko meseci.

- U budućnosti Atlas banka ima u planu da očvrsne svoje prisustvo u regionu kroz otvaranje predstavništva banke na Kosovu i Metohiji, kao i povratkom na srpsko bankarsko tržište ulaskom u vlasničku strukturu jedne od lokalnih banaka - rekao je on.

Atlas banka sada u Srbiji ima samo predstavništvo. Atlas grupa obuhvata tri banke - Invest banku Montenegro, Atlas banku Montenegro, Atlas banku Moskva, dva predstavništva - jedno u Srbiji i jedno na Kipru, i investicioni fond.

(Telegraf.rs/ Tanjug)