BELA UDOVICA: Kako je Britanka postala trener ženske jedinice bombaša-samoubica

Britanka Samanta Lutvejt (29) bila je udata za jednog od bombaša-samoubica, učesnika u napadu na londonski metro u julu 2005. godine. Poznata je kao Bela sestra, a postala je “trener” ženske jedinice bombaša-samoubica čije su mete - Zapadnjaci na istoku Afrike

Samanta Lutvejt (29) obučava terorističke ćelije u istočnoj Africi i bori se za sticanje kontrole nad njima. Tamo je poznatija po nadimku Bela udovica. Potiče iz vojne porodice iz Bekingemšira, i bila je udata za jednog od bombaša-samoubica, učesnika u napadu na londonski metro u julu 2005. godine.

Među svojim odanim pomoćnicima poznata je kao Bela sestra, a postala je "trener" ženske jedinice bombaša-samoubica čije su mete, u okviru globalnog džihada, Zapadnjaci na istoku Afrike.

Samanta je rođena u okrugu Daun u Velikoj Britaniji. Otac joj se zvao Endru, a majka Kristina, poreklom iz Severne Irske, razveli su se kad je Samanta imala 11 godina, što je jako teško preživela.

Kad je imala 17 godina uzela je ismamsku veru i počela da se oblači u skladu sa islamskim običajima. U to vreme preko četovanja na internetu upoznala je Džermajna Lindzija, rođenog na Jamajci, takođe preobraćenog muslimana. Venčali su se u Ajlezberiju 2002. godine i dobili dvoje dece.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)