DIKOVIĆ: Garda ponos vojske i otadžbine (FOTO)

Garda Vojske Srbije danas je, u beogradskoj kasarni "Dedinje", obeležila svoj dan - 6. maj - i 183. godišnjicu formiranja

Garda Vojske Srbije danas je, u beogradskoj kasarni "Dedinje", obeležila svoj dan - 6. maj - i 183. godišnjicu formiranja.

Pripadnicima te elitne jedinice praznik je čestitao načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, poželevši im da i dalje uspešno, vojnički i kvalitetno izvršavaju sve zadatke i da budu "ponos Vojske Srbije i naše otadžbine".

Diković je istakao da Vojska Srbije, čuvajući sećanje na herojske podvige naših predaka i nastavljajući slavne vojničke tradicije, nastoji da drži korak sa modernim armijama sveta i nastavlja da razvija svoje operativne sposobnosti.

- Na tom putu potrebni su nam savremeni sistemi i mi, zajedno sa Ministarstvom odbrane, činimo sve što je u našoj mogućnosti da se što bolje opremimo - rekao je načelnik Generalštaba.

On je istakao da je vojska stekla poverenje građana Srbije i da se poštuje među oružanim snagama regiona, Evrope i sveta, naglasivši da se svuda iskazuje poštovanje našim vojnicima i starešinama.

Pripadnici te jedinice zaduženi su za zaštitu ličnosti na najvišim državnim i vojnim funkcijama, za obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane, kao i za obavljanje vojne počasti i protokola za domaće i strane državne zvaničnike.

(Telegraf.rs / Tanjug)