PROKUPLJE: Nezapamćen broj tuča u jednoj nedelji

Za svega sedam dana 11 osoba zbog povreda u tučama zatražilo je pomoć u prokupačkoj Opštoj bolnici. Naglu ekspanziju nasilja mnogi povezuju s promenom vremena

Tokom sedam dana, usled povreda u tučama, 11 osoba je zatražilo pomoć u prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, što je nezapamćen broj za svega nedelju dana.

Iako su većim delom u pitanju lakše telesne povrede, reč je o masovnim tučama u kojima je učestvovao veći broj osoba.

- Zanimljivo je da su svi povređeni bili učesnici različitih tuča, često pod dejstvom alkohola. Kada govorimo o dobu dana kada su se one dešavale, ne postoji ustaljeno vreme. Bilo ih je i tokom jutra, podneva i večeri - kažu u prokupačkoj bolnici, gde dodaju da je prema njihovoj proceni najmanje 35 osoba učestvovalo u tim tučama.

Veliku i neočekivanu ekspanziju nasilja mnogi povezuju sa naglom promenom vremena. Ono što je zanimljivo je da su u pitanju punoletni. Pre dva dana čak su četiri osobe učestvovale u jednoj tuči i napale i policajca koji je pokušao da spreči nasilje.

Iako im je određena mera policijskog zadržavanja, istražni sudija prokupačkog Osnovnog suda ih je nakon saslušanja pustio na slobodu!

(B. R.)