Srušio se avion američke vojske, tela dva pilota pronađena, za trećim se traga! (FOTO)

KC-135 "stratotanker", avion za dolivanje goriva u vazduhu, srušio se juče sa nekoliko desetina tona goriva i zapalio oko 50 kilometara zapadno od Biškeka, izjavili su američki i lokalni zvaničnici

Spasioci su u subotu pronašli tela dva američka pilota, čiji se avion za dolivanje goriva srušio u planinama Kirgistana. Avion se srušio ubrzo posle poletanja iz baze Manas, koja služi kao tranzitni centar za vojne operacije u Avganistanu, saopštilo je kirgistansko ministarstvo za vanredne situacije.

KC-135 "stratotanker", avion za dolivanje goriva u vazduhu, srušio se juče sa nekoliko desetina tona goriva i zapalio se oko 50 kilometara zapadno od Biškeka, izjavili su američki i lokalni zvaničnici.

Spasilačka operacija je nastavljena rano jutros pošto je preknuta tokom noći, ali gotovo da nema nade da bi treći član posade mogao biti pronađen živ, budući da se avion raspao i zapalio ubrzo posle poletanja iz američke baze.

Tranzitni centar Manas od ključne je važnosti za američke vojne operacije u Avganistanu i koristi se za prebacivanje vojnika u tu zemlju, dolivanje goriva u avionima, i evakuisanje ranjenih vojnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)