TV VODIČ: Kako promeniti kablovskog operatera?

Ukoliko ste nezadovoljni lošom slikom i uslugom provajdera, a znate da konkurencija ima bolju ponudu, rešenje je jednostavno. Moguće je na istom TV-u gledati kanale dva operatera, a hit je internet TV

Loš kvalitet slike i čest nestanak TV signala, kao i bolja ponuda konkurencije, glavni su razlozi za promenu kablovskog operatera. Do nove kablovske put je iznenađujuće kratak i jednostavan.

Sve popularnija Open IPTV ili digitalna televizija preko interneta suštinski nudi kablovski program, a za nju je dovoljno da imate priključak za fiksni telefon.

U kompaniji "Telekom Srbija" kažu za Telegraf.rs da osnovni paket Open IPTV sadrži preko 100 televizijskih kanala, sva četiri kanala Arene sport, ali i novi besplatni Pink paket koji će do kraja godine imati još 100 kanala. Sve to dobićete po ceni od 1.016 dinara mesečno.

Da biste postali korisnik, dovoljno je da podnesete zahtev za Open IPTV pozivom na 19818, lično u nekoj od poslovnica "Telekoma" ili putem on-line zahteva. Nakon što se utvrdi da imate priključak za fiksni telefon, potpisuje se ugovor i besplatno dobija uređaj Set up Box, kao i sva neophodna opremu da bi se koristila ova digitalna televizija.

Opremu mogu da vam dostave i tehničari "Telekoma", ali se ta usluga onda naplaćuje. Od momenta podnošenja zahteva do instaliranja najduže prođe dva do tri dana. Poziv na 19818 je besplatan ukoliko zovete sa fiksnog telefona ili mobilne mreže "Telekoma" (064 i 065).

- Račun za Open IPTV može se platiti SMS-om ako ste korisnik "Telekom" mreže, ali i putem interneta ako imate Internet DinaCard, Visa MasterCard ili Maestro - dodaju u ovoj kompaniji.

Svi oni koji su nezadovoljni uslugom kablovske televizije, vrlo lako i po kratkoj proceduri mogu da raskinu ugovor, a potom potpišu novi s boljim kablovskim provajderom.

(N. S.)