ISTRAŽIVANJE TELEGRAFA: Šta Srbi jedu za doručak?

Doručak je najvažniji obrok, a zavisno od regiona, u Srbiji postoji više vrsta hrane koje su postale tradicionalne za prvi obrok. Na Tviteru i Fejsbuku smo dobili vrlo zanimljive odgovore

Doručak je najvažniji obrok, a zavisno od regiona, u Srbiji postoji više vrsta hrane koje su postale tradicionalni stanovnici trpeze za prvi obrok u toku dana. Na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk dobili smo jako zanimljive odgovore.

U Vojvodini se za doručak najčešće jedu pofezne i jogurt, dok se Sremci tradicionalno opredeljuju za nešto "jači" doručak. On podrazumeva suhomesnate i mlečne proizvode po kojima je i poznat ovaj deo Srbije, a o tome nam najbolje svedoči tviteraš @pera_vampir :

Beograđani koji su nam se javili uglavnom se odlučuju za kombinaciju povrća i mesa za doručak:

U Istočnoj Srbiji ostaju verni uglavnom mlečnim proizvodima za doručak:

 

Nišlije su stari ljubitelji dobre hrane, a za doručak imaju zanimljivu kombinaciju:

 

Ovom prilikom dobili smo i nekoliko šaljivih komentara na temu tradicionalnog srpskog doručka,  a za vas izdvajamo nekoliko najzanimljivijih:

Studenti u Srbiji večito sastavljaju kraj sa krajem, a za doručak nekada imaju jedno veliko "ništa":

- Kupiš kiflu u pekari pa odeš na pijacu: probaš sir na jednoj tezgi, kajmak na drugoj, šunku na trećoj... drpneš neku rotkvicu usput i milina - predlaže Jovana Bogdanović.

Poznati voditelj Ognjen Amidžić je pokazao da je veliki gurman i da mu je doručak  "bogat":

 

Tatjana Vojtehovski, iako sada boravi u Beogradu, nije se odrekla navika iz Vojvodine:

(M. Babić)