DODIK: Posle Kosova stranci planiraju da oslabe i Srpsku

- Stranci, posle rešenja pitanja Kosova, imaju plan da oslabe Republiku Srpsku i to putem medija u Srbiji - kaže predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da stranci, posle rešenja pitanja Kosova, imaju plan da oslabe Republiku Srpsku i to putem medija u Srbiji.

- Taj plan podrazumeva da sarajevski, bošnjački mediji prestanu bilo kakvu polemiku sa mojim politikama, da se nađu neki mediji u Srbiji i srpskom narodu koji će to činiti na istim postulatima na kojima su to činili muslimanski mediji nekoliko godina ranije, putem famnoznih ''60 minuta'' - rekao je Dodik.

Dodik je prokomentarisao i potpisivanje Briselskog sporazuma, ističući da su ga "oni koji su bili spremni da otpočnu rat da odbrane Kosovo otišli i veoma olako potpisali".

Predsednik RS je kazao da su tako i u BiH pojedinci koji su ranije pokazivali patriotizam sada "dobrodošli strancima, jer oni znaju njihove slabosti - treba da se instaliraju ponovo kako bi pod nekim velikim plaštom priče o integracijama umanjili značaj i poziciju Srpske".

Dodik je još jednom poručio da položaj Republike Srpske neće biti ugrožen sve dok postoji Dejtonski mirovni sporazum.

(D. Z. / Tanjug)