RAVNA GORA: Vuk Drašković nije došao na Sabor!

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović kaže da je i ranije bilo slučajeva da lider stranke, zbog svojih obaveza, ne prisustvuje obeležavanju godišnjice Ravnogorskog pokreta

Na Ravnoj gori danas će biti održan tradicionalni Sabor, kojim će biti obeležena 71. godišnjica Ravnogorskog pokreta, a na njemu se nije pojavio jedan od simbola ovog skupa i lider SPO-a Vuk Drašković.

Saboru, koji se održava 23. put, prisustvovali su ratni veterani i poštovaoci tradicija Jugoslovenske vojske u Otadžbini i Ravnogorskog pokreta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i dijaspore.

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović kaže za Telegraf da nema ništa čudno u tome što Vuk Drašković ne prisustvuje tradicionalnom Saboru na Ravnoj gori.

- Već nekoliko godina Sabor na Ravnoj gori organizuje Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta, a ne SPO, tako da se prisustvo Vuka Draškovića ne podrazumeva, a i ranije je bilo slučajeva da lider stranke, zbog svojih obaveza, nije prisustvovao Saboru - kaže Jugović.

U okviru obeležavanja godišnjice početka organizovanog vojnog otpora nacističkom okupatoru Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, u Hramu Svetog Georgija na Ravnoj gori služen je pomen i položeno cveće na spomenik generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Takođe, priređena je izložba u Spomen domu i izveden kulturno-umetnički program.

Sabor organizuje Republička asocijacija za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta, na čijem je čelu poslanik SPO Aleksandar Čotrić.

(D. Z.)