POŽAREVAC: Ojadili državu za 6 miliona evra

Požarevačka policija uhapsila je osmočlanu grupu osumnjičenu za poresku utaju

U nastavku akcije suzbijanja finansijskog kriminala, Policijska uprava Požarevac i MUP Srbije, danas su uhapsili osmočlanu grupu, osumnjičenu za poresku utaju od 6.000.000 evra.

Među uhapšenima su: Goran Janićijević (38) iz Radinca, vlasnik Privrednog društva “Ema“ DOO Požarevac, Jelena Janićijević (35) iz Radinca, direktor u PD “Ema“, Nebojša Marković (38) iz Kragujevca, direktor u PD “Grin Gas“ i PD “Mar Prom“ iz Zubinog Potoka, Aleksandar Maksimović (32) iz Novog Sada, direktor PD "Tehnodelta distribucioni centar“ Beograd od 1. decembra 2009. do 24. marta 2011. godine, Biljana Lukan, (45) iz Beograda, direktor PD “Tehnodelta distribucioni centar“ Beograd od 24. marta 2011. do 31. decembra 2011. godine, Dejan Savić, (39) iz Smedereva, direktor PD “Kontinetal Gak“ Požarevac, Borivoje Tatić (53) iz Sakula kod Opova i Slaviša Đurić (47) iz Zubinog Potoka.

- Osumnjičeni Nebojša Marković, Aleksandar Maksimović, Biljana Lukan, Dejan Savić, Jelena Janićijević, Goran Janićijević, Borivoje Tatić i Slaviša Đurić, od 1. decembra 2009. do 31. decembra 2011. godine, u nameri da delimično izbegnu plaćanje poreza, davali su lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, na taj način što su pribavljali i izdavali lažne račune i otpremnice o prometu sekundarnih sirovina i građevinskog materijala - kažu u policiji.

(D. K.)