Desničari napali fekalijama advokate žrtava neonacista!

Ovo nije prvi napad, pošto su prošle nedelje nepoznate osobe u Nemačkoj bacale kese sa farbom na kuću u kojoj stanuju naciprotivnici

Kancelarija u Minhenu jednog od advokata žrtava u procesu protiv neonacističke ''NSU'' i prvooptužene Beate Čepe, kojoj se ''na dušu'' stavlja ubistvo osam Turaka, jednog Grka i jedne nemačke policajke, osvanula je namazana fekalijama, prenose nemački mediji danas, navodeći da iza tog čina, najverovatnije, stoje desničari.

Ovo nije prvi napad, pošto su prošle sedmice, kako se navodi, nepoznate osobe bacale kese sa farbom na kuću u kojoj stanuju naciprotivnici. Pred Višim zemaljskim sudom u Minhenu počeo je 6. maja, u atmosferi napetosti i nesuglasica, proces protiv ''NSU'', koji je juče planski prekinut do 4. juna, kada će sud početi sa saslušanjem optuženih.

Suđenje ovoj grupi praćeno je teškim nesuglasicama sa turskim medijima, u kojima je reagovao politički vrh Turske tražeći od nemačke vlade korektnije uslove, a turski novinari su to isto tražili od nemačkog Saveznog ustavnog suda.

(Telegraf.rs / Tanjug)