Palestinci švercuju KFC piletinu!

Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički "Hamas", Palestinci su koristili tunele da krijumčare sve i svašta

Palestinci koriste mrežu tunela ispod granice pojasa Gaze s Egiptom da prokrijumčare niz stvari - od goriva, kućnih aparata, automobila, stoke, pa čak i opasnog oružja.

U novije vreme krijumčari su odlučili da donesu nešto novo na tu teritoriju pod izraelskom blokadom - pečenu piletinu iz američkog lanca brze hrane KFC, "Kentaki fraid čiken".

Još od kada je pre šest godina Izrael pojačao blokadu nad Gazom, kojom je zavladao islamistički "Hamas", Palestinci su koristili tunele da krijumčare sve i svašta.

Nedavno je služba za isporuku Jamama (u prevodu s arapskog golub) počela da isporučje pečenu piletinu širom pojasa Gaze. Dostavljači na motorima voze do egipatske granice, uzimaju zapakovanu piletinu iz jednog od tunela i isporučuju mušterijama.

Ona takođe ima svoju stranicu na Fejsbuku, gde se može naručivati hrana za sledeći dan. Ipak, na isporuku se zaista dugo čeka i oni koji naručuju pečenu piletinu kažu da je ukusna ali ne baš topla. Nedeljno ima desetine naružbina za tu vrstu fast fuda i cena je 30 dolara, trostruko veća nego u Egiptu zbog troškova krijumčarenja i komplikovane isporuke.

Oni koji naručuju kažu da ne mare koliko košta ono što uživaju da pojedu.

(Telegraf.rs / Tanjug)