Jeli seme ladoleža da bi dobili halucinacije!

- Imali su halucinacije, ponašali su se kao narkomani, ali im u krvi nije nađeno ništa. Nije bilo ni alkohola. Nisu hteli da kažu šta su uzimali a ja sam prvi put u karijeri video nešto takvo - izjavio je doktor koji je primio pacijente

Kako bi ,,pobedili dosadu i probali nešto novo i zanimljivo,, dva dečaka iz Jagodine probala su seme cveća – ladolež!

Ovim neobičnim slučajem bavio se poznati jagodinski neuropsihijatar dr Vladimir Radojković, koji kaže da među mladima vlada apatija, ali su dobro informisani i znaju šta ne podleže krivičnoj odgovornosti. Kada su pre par dana dva dečaka iz Jagodine, inače učenici srednje škole, dovezeni kolima Hitne pomoći zbog mučnine i kada su odvedeni na Odeljenje neuropsihijatrije, jagodinski lekar dr Radojković i pored tridesetogodišnje prakse, nije mogao da dokuči šta su oni tačno konzumirali.

- Imali su halucinacije, ponašali su se kao narkomani ali im u krvi nije nađeno ništa. Nije bilo ni alkohola. Nisu hteli da kažu šta su uzimali, a ja sam prvi put u karijeri video nešto takvo. Radi se deci koja su odlični đaci i dobro poznaju hemiju i biologiju. Oni su pronašli hemijski i bološki sastav semena ladolaeža. Smislili su da to samelju i pojedu i kada su ih doveli davali su sve znake trovanja, ali su takođe delovali i kao da su pod dejstvom nekog opijata, priča ovaj nesvakidašnji slučaj dr Vladimir Radojković.

(P. S.)