GALENIKA: Kupovali skulpture i kuće od državnih para!

Tokom pretresa u stanu Nenada Ognjenovića policija pronašla ugovor o oročenih 770.000 evra u banci "Inteza" iz 2013.godine

Osam osoba uhapšeno je zbog zloupotreba u "Galenici", kojima je ta kompanija oštećena za oko 12 miliona evra.

Među uhapšenima je i bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović. Kako je objavio "Blic", tokom pretresa u stanu Nenada Ognjenovića pronađen je ugovor o oročenih 770.000 evra u banci "Inteza" iz 2013. godine.

Kod njegovog zamenika, Orlića, pronađen je ugovor o oročenju 88.000 evra u "Vojvođanskoj banci", kao i potvrda o 70.000 evra, koje čuva u sefu iste banke. Kod Orlića je pronađen i ugovor o kupovini kuće u Vršcu iz 2010.godine i ugovor da je kupio kuću u Grčkoj tokom 2013.

Prema navodima prijave, kako je rekao tužilac Miljko Radisavljević, novcem ovog državnog preduzeća između ostalog finansirana je i nabavka sirovina u vrednosti od pet miliona evra za potrebe privatne farmaceutske kompanije.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni i bivši generalni direktor Velefarm holdinga Dragoljub Vučićević, koji je u bekstvu, i Radosav Sekulić iz Habit grupe, koji je na stacionarnom lečenju.

(Telegraf.rs / Izvor: "Blic")