Počela trodnevna ceremonija sahrane Karađorđevića (FOTO)

Ceremonija sahrane posmrtnih ostataka Karađorđevića počela je danas liturgijom u Belom dvoru, posle čijeg je završetka kolona stigla do Saborne crkve gde su izloženi kovčezi. Liturgiju u Sabornoj crkvi služio je mitropolit Amfilohje

Ceremonija sahrane posmrtnih ostataka Karađorđevića na Oplencu, koja će trajati tri dana, počela je jutros liturgijom u crkvenoj kapeli Belog dvora. Liturgiji su prisustvovali samo članovi porodice Karađorđević.

Posle završetka liturgije kolona je krenula ka Sabornoj crkvi gde su izloženi kovčezi kralja Petra II, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Tomislava, i gde je, takođe održana liturgija koju je vodio mitropolit Amfilohije, nakon koje se prisutnima obratio prestolonaslednik Aleksandar rečima:

- Porodica je jedinstvena. Veoma sam emotivan, pomešana su osećanja od tuge do sreće. Neka ovo bude put ujedinjenja Srbije. Zahvalan sam državi na pomoći i svemu, a posebno sam zahvalan Vladi i velikom predsedniku Tomislavu Nikoliću - rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Ovde možete pogledati satnicu trodnevne ceremonije sahrane.

(D. Z.)