DVE GODINE OD HAPŠENJA GENERALA: U Lazarevu se i dalje slave Ratko i Branko Mladić! (FOTO) (VIDEO)

U Lazarevu gde je pre dve godine uhapšen komandant VRS sve je mirno, ali meštani i dalje vole Ratka, dok za njegovog brata koji ga je skrivao tvrde da je heroj

U vojvođanskom mestu Lazarevo, nadomak Zrenjanina, koje je pre tačno dve godine bilo epicentar sveta jer je u njemu uhapšen general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, život se odvija normalno, a tek po koji grafit na kući ili čovek koji nam kaže da smo došli u tzv. "Mladićevo", podseti nas da je ovo kraj gde se godinama skrivao najtraženiji haški optuženik.

Pre dve godine u akciji MUP-a Srbije u ulici Vuka Karadžića u kući Branka Mladića uhapšen je general Vojske Republike Srpske, posle višegodišnjeg skrivanja.

Danas je u ovom selu, koje je podarilo mnoge javne ličnosti Srbije, hapšenje Ratka Mladića palo u zaborav, sve ide svojim tokom, a tek po neki grafit na kući "Ratko Mladić srpski heroj!" ili pozdrav od jednog meštanina "dobrodošli u Mladićevo" nam ukazuju da je ovo bio kraj u kome se haški optuženik godinama skrivao u kući svog brata od strica Branka.

Još jedna od mnogobrojnih zanimljivosti ovog mesta, a što nam je odmah zapalo za oko je i to se na svega 200 metara od kuće Branka Mladića nalazi porodična kuća bivšeg direktora FK "Partizan" Nenada Bjekovića.

(Darko Zlojutro)