SRBIJO, REAGUJ: Peticija za oslobađanje Saška Bogeskog, političari tvrde da bi i oni postupili poput njega!

Građani potpisuju peticiju kako bi Beograđanin koji je u samoodbrani ubio provalnika bio pušten iz pritvora. Slavica Đukić Dejanović, Šutanovac i Aligrudić reagovali bi kao Bogeski

Saško Bogeski, kome je juče određen pritvor od 30 dana, braneći svoju ženu i dete, ubio je u utorak oko ponoći u svom stanu na Julinom brdu provalnika Vladu Manića. Manić je iza sebe imao 50 kriminalnih radnji, mahom radnji provale.

Prema Krivičnom zakoniku u Srbiji, da bi se nešto podvelo pod nužnu samoodbranu, radnja napadnutog ili radnja vlasnika stvari koji je zatekao lopova u krađi mora biti "neophodno potrebna", što u praksi znači da je bila nužna.

Da je Saško Bogeski na napad reagovao kako bi verovatno svako od nas, veruju i srpski političari.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže da kad bi joj neko usred noći upao u kuću, ne bi birala sredstva da sačuva svoj i život svoje porodice.

- Sve bih uradila da nas sačuvam. Prvo bih probala da se sakrijem, da provalnik ne sazna da sam tu, a ako bi krenuo ka meni, branila bih se svim sredstvima. U prvom planu bila bi bezbednost i moj život - kaže Dejanovićeva.

(Telegraf.rs)