Ognjenović u istrazi pričao o vezama sa SPS!

Ognjenović je ispričao na saslušanju da se neposredno pre postavljenja na funkciju u "Galenici" sastao u zgradi SPS sa predsednikom socijalista i tadašnjim zamenikom premijera Ivicom Dačićem

- Za sve što sam radio u "Galenici" bila mi je potrebna saglasnost predsednika Upravnog odbora "Galenike" Dejana Backovića - izjavio je na saslušanju uhapšeni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, koji se tereti da je oštetio kompaniju za 12 miliona evra, objavio je list Blic.

Ognjenović je ispričao na saslušanju da se neposredno pre postavljenja na funkciju u "Galenici" sastao u zgradi SPS sa predsednikom socijalista i tadašnjim zamenikom premijera Ivicom Dačićem.

Ovaj sastanak, prema njegovom rečima, ugovorio je Dejan Backović koji je bio direktor SPS i predsednik UO Galenike.

Da je Backović kao predsednik UO morao da zna šta se dešava sa novcem "Galenike", govori podatak da Ognjenović nije mogao da potpiše ugovor veći od tri miliona dinara, dok je za sve skuplje nabavke morao da ima saglasnost Upravnog odbora.

- Ali, umesto kontrole poslovanja, Backović i ostali članovi UO "Galenike" sami sebi su isplatili četiri puta veća primanja od onih koja su planirana - navodi sagovornik „Blica”. 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)