Episkop Grigorije stavio crkvenu imovinu pod hipoteku

Grigorije uzeo je hipotekarne kredite u ukupnom iznosu od tri miliona evra ili 6.108.684 KM, a kao zalog dao crkveno zemljište sa kućama, gradilište, baštu hotela "Platani", ali i tzv. trebinjsku Gračanicu, Crkvu Svetog arhangela Gavrila, gde je sahranjen pesnik Jovan Dučić

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije uzeo je hipotekarne kredite u ukupnom iznosu od tri miliona evra ili 6.108.684 KM, a kao zalog dao crkveno zemljište sa kućama, gradilište, baštu hotela "Platani", ali i tzv. trebinjsku Gračanicu, Crkvu Svetog arhangela Gavrila, gde je sahranjen pesnik Jovan Dučić, piše sutrašnji "Kurir".

Grigorije je uzeo ukupno šest kredita stavljajući pod hipoteku crkvenu imovinu.

Kako se vidi u izvodu iz katastra, Crkvu Svetog arhangela Gavrila (čiji je zvaničan naziv Kula), zajedno s Dučićevim grobom, založio je za 350.000 konvertibilnih maraka ili 175.000 evra, navodi "Kurir"

List tvrdi da nije uspeo da sazna za šta je vladika Grigorije uzeo kredite, jer nije odgovarao na pozive novinara "Kurira".Ostala je nepoznanica i da li je tražio dozvolu Crkve da crkveno zemljište da pod hipoteku i da li je neki od kredita vratio, navodi "Kurir".

(Telegraf / Tanjug / Kurir)