FIJAT 500 L STIGAO U SAD: Posle 23 godine auto "made in Serbia" na američkom tržištu! (FOTO)

Brod sa 3.000 "fijat 500 L"stigao je u američku luku Baltimor, što je prvi put, posle 23 godine, da jedan proizvod automobilske industrije "made in Serbia" ponovo ulazi na tržište SAD-a

Posle 13 dana brod sa 3.000 automobila "fijat 500 L" stigao je u američku luku Baltimor. Ovo je drugi model koji "Fijat" izvozi za Ameriku posle malog "fiće 500". Za Srbiju je to značajan datum jer prvi put posle 23 godine jedan proizvod automobilske industrije "made in Serbia" ponovo ulazi na američko tržište.

Prva stanica za "fijat 500 L" je jedna od najvećih severnoamričkih luka Baltimor, gde će biti istovaren deo kontigenta namenjen dilerima sa Severne obale, brod će na svom proputovanju još posetiti kanadsku luku "Halifaks" i zapadnu obalu Los Anđelesa gde će, takođe, biti isporučene prve probne količine "fiata 500 l".

Direktor "Fijata" za komunikacije Aleksandra Ranković rekla je da ta kompanija planira iz Kragujevca, do kraja godine, da izveze u Ameriku nekoliko desetina hiljada vozila.

Petrović je rekao da će "Fijat" biti jedan od najvećih izvoznih proizvoda iz Srbije, a svakih 12 dana će po 3.000 komada vozila dolaziti u Ameriku, koja je, inače, najveće svetsko tržište za prodaju automobila.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)