SVE O SILVANI ARMENULIĆ: Misterije oko smrti slavne pevačice - 2. deo (FOTO)

Iako je prošlo 37 godina od smrti nekada slavne pevačice, misterije koje su vezane za ovu tragediju nikada neće biti razjašnjenje. Dok jedni tvrde da se radilo o saobraćnoj nesreći, postoje i oni koji misle da je ubijena

Iako je prošlo 37 godina od smrti Silvane Armenulić, misterije koje su vezane za ovu tragediju nikada neće biti razjašnjenje. Dok jedni tvrde da se radilo o saobraćnoj nesreći, postoje i oni koji misle da se radi o ubistvu iza koga stoji državna bezbednost.

- Deseti oktobar 1976. godine. Ujutro u 7:15 krenuo sam kod majke u sarajevsku Drugu gimnaziju. Te susrete pamtim po sjaju u majčinim očima. Tog jutra me je skamenila. Saopštila je da mi je poginula Silvana. Znala je koliko volim tu ženu, znatno više od miliona tadašnjih Jugoslovena koji su je voleli, svako na svoj način. To jutro, ošamućen i šokiran, umalo nisam i ja stradao. Poput muve bez glave, kao kroz maglu, na Skenderiji umalo nisam završio pod tramvajem - priseća se kobnog dana Ekrem Milić, poznati sarajevski novinar i urednik.

MEDIJI JE NISU VOLELI

Iako se danas s velikim poštovanjem sećamo ove pevačice, u svoje vreme nije uopšte bila poštovana. Pojavom, načinom odevanja i pesmama napravila je veliku promenu u muzici. Međutim, takav imidž je u jednom trenutku koštao karijere.

Naime, pričalo se da je Armenulićeva 1972. zabranjena na TV-u zbog bikinija u kojem se pojavila u novogodišnjem šou-programu. I kada je poginula, objavljena je samo smrt violiniste Radeta Jašarevića.

(Telegraf.rs)