ŠNAJDER (83) KOJI ŠIJE 70 GODINA: Rad me održava i čini zdravim i dugovečnim (FOTO)

Miodrag Mijalačković, poznatiji kao Mijo šnajder iz Vučitrna, izbegao je pre 14 godina, a danas živi u Kosovskoj Mitrovici. - Albanci su dolazili više kod mene, nego kod njihovih, kažu: "Neću džebe da mi šiju, 'oću kod tebe", kaže ovaj šnajder

U prostor od svega dva kvadrata u centru podeljenog grada na Ibru stale su sve uspomene i sećanja koje je Miodrag Mijalačković iz Vučitrna, poznatiji kao Mijo šnajder poneo iz rodnog grada.

Ovaj krepki starac zašao u devetu deceniju, čiji je život obeležila šivaća mašina, prima i "najteže popravke, menja rajfešluse, skraćuje odeću i krpi ono što se zakrpiti može".

- Sve su mi ovo nabavili moji Vučitrnci, kad su me pre 14 godina nagovorili da se vratim iz centralne Srbije, gde sam izbegao zbog ekstremista - započinje svoju priča čuveni šnajder, pokazujući nam svoju "radnju" koja mu je pomogla da preživi.

Jednog sina, Ljubišu, tragično je izgubio, a snaja Mila je, kako kaže, uzela svu imovinu koju je za života prepisao sinu kako bi kasnije brinuo o njemu.

- Rad me održava, zdrav sam, ne pijem lekove, a šijem i više od dvanaest sati dnevno - priča Mijo, i dodaje:

- Otkad znam za njega u njegovoj sam partiji. Za mene je on najbolji političar koga smo imali, nosim ga i u džepu, kome pravo, kome nije, svako ima pravo na svoje mišljenje - kaže majstor Mijo, i dodaje:

- Dok sam ja tu, i ta će slika da stoji.

(S. S.)