Kinezi snimaju Moravu, grade kanal

Predstavnici kineske nacionalne kompanije "Čajna Gezhouba grup korporejšn" započeli su snimanje plovnog toka kako bi prikupili informacije za izradu projekta za izgradnju Kanala Morava

Predstavnici kineske nacionalne kompanije "Čajna Gezhouba grup korporejšn" započeli su danas snimanje plovnog toka Velike Morave na delu od Smedereva do Ljubičevskog mosta u blizini Požarevca kako bi prikupili informacije za izradu studije izvodljivosti projekta izgradnje Kanala Morava.

Obilasku plovnog puta na Velikoj Moravi prisustvuje državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srđan Belij, kao i predstavnici Agencije za prostorno planiranje i Javnog vodoprivrednog preduzeća (JVP) "Srbijavode".

Delegacija kineske kompanije, koja boravi u drugoj zvaničnoj poseti Srbiji, nastavlja rad na prikupljanju potrebnih podataka vezanih za projekat Kanal Morava i za izradu Studije izvodljivosti projekta izgradnje plovnog puta na toj reci.

Kineski radni tim i inženjeri JVP "Srbijavode" danas će tokom plovidbe brodom direktno prikupljati adekvatne informacije potrebne za izradu studije.

(Telegraf.rs / Tanjug)