NASTAVAK SUKOBA: Bačene bombe na sedište vladajuće partije u Izmiru! (VIDEO)

Vatrogasci su ugasili požar koji je goreo u zgradi stranke. Policija je intervenisala u Istanbulu ispalivši suzavac na grupu demonstranata u blizini kancelarije premijera Redžepa Tajipa Erdogana

Četvrtog dana najžešćih antivladinih demonstracija, demonstranti u većim gradovina Turske noćas su se sukobili sa policijom, a neki od njih su zapalili sedište vladajuće AK partije.

U zapadnoj luci Izmir demonstranti su noćas bacili zapaljive bombe na sedište AK partije i na snimku objavljenom na televiziji vidi se kako gori deo zgrade. Vatrogasci su, u međuvremenu, ugasili požar.

Privatna novinska agencija Dogan je objavila da je policija ispalila suzavac na grupu demonstranata u blizini kancelarije premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu. Demonstranti su odgovorili kamenicama.

Demonstranti su čupali zaklone na autobuskim stanicama, kamenice iz trotoara i uliče znakove da bi napravili barikade u glavnoj ulici pored Bosforskog moreuza u Istanbulu, koja je noćas bila poprište najtežih sukoba, a zidovi su ispisani grafitima.

Ulice oko kancelarije premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu su zatvorene, a policija je jutros u zoru upotrebila suzavac da rastera demonstrante, navodi Rojters.

U glavnoj ulici blizu Erdoganove kancelarije jedan demonstrant se dovezao malim mehaničkim bagerom do policije, dok su ostali demonstranti išli za njm. U obližnjoj džamiji lekari su pružali pomoć povređenima.

Policija je upala u tržni centar u centru Ankare gde su demonstranti pronašli utočište i privela je nekoliko stotina ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)