Peti dan protesta u Turskoj, dvoje poginulih!

Posle vesti da je jedan mladić poginuo kada je automobil uleteo među demonstrante u Istanbulu, zvaničnici u južnom gradu Antakiji saopštili da je i 22-godišnji Abdulah Komert izgubio život u jučerašnjem protestu

U masovnim antivladinim protestima, koji širom Turske traju već peti dan, poginulo je, prema nepotvrđenim informacijama, dvoje ljudi, dok je najmanje 2.000 povređeno a situacija se ni danas ne smiruje.

Posle vesti da je jedan mladić poginuo kada je automobil uleteo među demonstrante u Istanbulu, zvaničnici u južnom gradu Antakiji saopštili da je i 22-godišnji Abdulah Komert izgubio život u jučerašnjem protestu.

Ambasador Srbije u Ankari Dušan Spasojević rekao je da među povređenima nema srpskih državljana, da situacija na ulicama i dalje eskalira, a savet srpskim građanima u Turskoj je da po svaku cenu izbegavaju mesta javnih okupljanja.

Prema njegovim rečima, među povređenima, kojih ima više od 2.000, ne nalazi se nijedan srpski državljanin, a srpska ambasada i konzulati u Istanbulu i Izmiru su neprestano u kontaktu sa turskim državnim organima, pre svega sa organima javnog reda.

On je rekao da je situacija danas ista kao juče i da i dalje eskalira, i pored pomirljivih poziva predsednika Turske Abdulaha Gula da se situacija smiri i povlačenja policije na njegov zahtev u nekim gradovima.

(Telegraf.rs / Tanjug)