ASAD VLADA KUSAJROM: Palo glavno leglo pobunjenika! (FOTO)

- Naša herojska armija povratila je bezbednost i stabilnost za sve stanovnike Kusajra. Sirijska armija potpuno kontroliše region Kusajra u provinciji Homs, nakon što je ubila veliki broj terorista i mnoge zarobila - javila je sirijska državna televizija

Sirijska vojska povratila je kontrolu nad strateški važnom gradu Kusajru, koji se nalazi u blizini granice s Libanom, javila je jutros sirijska televizija a prenele zapadne agencije.

- Naša herojska armija povratila je bezbednost i stabilnost za sve stanovnike Kusajra. Sirijska armija potpuno kontroliše region Kusajra u provinciji Homs, nakon što je ubila veliki broj terorista i mnoge zarobila - javila je televizija.

Snage predsednika Bašara al-Asada započele su 19. maja ofanzivu na Kusajr, uz pomoć boraca libanskog pokreta Hezbolah, navodi AFP. Grad je strateški bitan jer povezuje Liban i Siriju, navodi Rojters.

- To se teško može nazvati blagovremenim podizanjem glasa međunarodne zajednice o situaciji (u gradu) kada sirijska vojska okončava operaciju protiv ekstremista koji terorišu stanovništvo (grada Kusajr) mesecima, bez ograničenja - izjavio je Lukaševič.

On je dodao da se nacrt predloženog dokumenta odnosi na "zahtev za jednostrani prekid vatre od strane sirijske vojske i slobodan prolaz za ''bandite'' opkoljene u nekoliko delova grada", prenela je agencija Rojters.

(Telegraf.rs)