Kole ustupio kuću za lečenje dece! (FOTO)

Stambena zgrada Zadužbine porodice Kostić, čija je površina 1.400 kvadratnih metara, trajno je namenjena Institutu za smeštaj dece obolele od malignih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama sa teritorije Vojvodine

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio je danas svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić, na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Stambena zgrada Zadužbine porodice Kostić, čija je površina 1.400 kvadratnih metara, trajno je namenjena Institutu za smeštaj dece obolele od malignih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama sa teritorije Vojvodine. Cilj je da se oboleloj deci obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu porodične kuće, jer se iz postojeće prakse pokazalo da je model "roditeljske kuće" znatno prihvatljiviji za lečenje od standardnih bolničkih uslova.

- Kostići su pokazali želju da se oduže svojoj zajednici. Oni su pokazali da znaju da niko neće svoj novac poneti na drugi svet, da iza čoveka ostaje ono što je izgradio, zadužbina koju je ostavio deci i naraštajima koji dolaze posle - rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić prilikom predaje ključeva kuće, i dodao da ovakav čin Vladu Vojvodine obavezuje da prostor oplemeni kako bi bio u skladu sa najvišim evropskim standardima i omogućio lečenje i boravak deci koja se mesecima leče u Institutu, a nisu iz Novog Sada.

(Telegraf.rs / Izvor: 021)