Hrvatska u panici zbog poplava!

U pojedinim područjima proglašene su vanredne mere odbrane od poplava, a zbog bezbednosti za posetioce je danas zatvoren i Park prirode Kopački rit, koji se nalazi na severoistoku Hrvatske, u blizini granica s Mađarskom i Srbijom

Dok nivo reka u srednjoj Evropi polako opada, sada se za vrh vodenog talasa, koji se očekuje krajem sedmice, priprema Hrvatska.

U pojedinim područjima proglašene su vanredne mere odbrane od poplava, a zbog bezbednosti za posetioce je danas zatvoren i Park prirode Kopački rit, koji se nalazi na severoistoku Hrvatske, u blizini granica s Mađarskom i Srbijom.

Na Dunavu u Hrvatskoj su najugroženija mesta Batina, Aljmaš, Ilok i Vukovar.

Premijer Zoran Milanović obići će danas ugrožena područja da bi se upoznao s merama koje se preduzimaju u njihovoj zaštiti, saopštila je hrvatska vlada.

U Vukovaru je duž cele obale podignuto obalsko utvrđenje, a gradonačelnik Željko Sabo pozvao je građane da se uključe u akciju odbrane od poplava.

Mediji navode da je na odbrani od poplava angažovano oko 1.000 građana i da se priprema između 300.000 i 350.000 džakova s peskom, od kojih bi pola bilo upotrebljeno za odbranu Vukovara i Iloka. Ta dva grada u idućih 15 dana od poplava će braniti i oko 200 vojnika.

(Telegraf.rs / Beta / Foto- ilustracija)