Srećni očevi šaraju zidove bolnice u Požarevcu!

- Svi koji dolaze da vide novorođene bebe i njihove majke nemaju drugi prilaz nego kroz te hodnike. Pošto tu nema bolničkog obezbeđenja, srećni očevi i ostali posetioci slobodno šaraju zidove i bacaju raznorazne otpatke - izjavio direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić

Snimci hodnika koji vode do porodilišta u požarevačkoj Opštoj bolnici, koji su se ovih dana pojavili na internetu, izazvali su pravi šok i ogorčenje građana. Na snimcima se vide zidovi išarani brojnim raznobojnim grafitima, pa onaj ko nije upućen nikad ne bi pogodio da se radi o zidovima neke zdravstvene ustanove.

Direktor Opšte bolnice Srećko Bosić kaže da su oni nemoćni da se bore protiv ovakvog ponašanja posetilaca.

- Svi koji dolaze da vide novorođene bebe i njihove majke nemaju drugi prilaz nego kroz te hodnike. Pošto tu nema bolničkog obezbeđenja, srećni očevi i ostali posetioci slobodno šaraju zidove i bacaju raznorazne otpatke. Čistačice te hodnike redovno čiste i svakog dana nailaze na gomilu pikavaca, iako je u samoj bolnici i celom bolničkom krugu zabranjeno pušenje - izjavio je Bosić.

Direktor navodi da se hodnici koji vode do porodilišta redovno kreče, jednom ili dva puta godišnje, ali da ubrzo ponovo bivaju išarani.

- Oduvek su na tim zidovima posetioci pisali poruke, samo su nekad to radili hemijskim olovkama, pa nije bilo toliko uočljivo i lako se uklanjalo. Međutim, poslednjih godina oni koriste sprejeve i markere koje je teško skinuti – rekao je Bosić.

Da bi se sprečilo šaranje zidova, on ne vidi drugi način nego da se zabrani poseta porodiljama.

(D.K.)