Petković: Ne bojim se rekonstrukcije!

-Ja se, lično, ne bojim ni izbora, ni rekonstrukcije, mada se moje ime često pominje kao ime nekog ko će biti "rekonstruisan". Ako Vlada proceni da nemamo rezultate i da nismo ispunili očekivanja, u redu - kaže ministar kulture

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković kaže da se lično ne boji ni izbora, ni rekonstrukcije Vlade Srbije.

- Vicepremijer Aleksandar Vučić vodi odgovornu politiku u svim segmentima društva, pa će, što se Vlade tiče, tako biti i u oblasti kulture i medija. Ja se, lično, ne bojim ni izbora, ni rekonstrukcije, mada se moje ime često pominje kao ime nekog ko će biti "rekonstruisan". Ako Vlada proceni da nemamo rezultate i da nismo ispunili očekivanja, u redu - rekao je Petković za Novosti.

Ministar je dodao da je lično zadovoljan, "posebno s obzirom na date okolnosti, bočne udare i zlonamernost pojedinih medija u proceni rezultata" njegovog ministarstva.

Upitan očekuje li datum za početak pregovora sa EU, Petković je rekao: "S obzirom na to da je i nemački ambasador u Beogradu optimista, da je optimista i prvi potpredsednik Vučić, nema razloga da ja ne budem. Srpska kultura je odavno u Evropi."

(D. Z. / Tanjug)