DAVID ALBAHARI: Nikad neću prestati da se zalažem za legalizaciju marihuane! (FOTO) (VIDEO)

Književnik David Albahari se u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf seća putovanja auto-stopom u Edinburg i otkriva za koje Dilanove stihove mu je žao što ih nije on napisao i kako je propao rokenrol

Književnik David Albahari u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf priseća se putovanja auto-stopom u Edinburg i otkriva za koje Dilanove stihove mu je žao što ih nije on napisao i kako je propao rokenrol. Jedan od najuspešnijih srpskih književnika u svojevrsnom "muzičkom" intervjuu otkriva da nikad neće prestati da se bori za legalizaciju marihuane.

U jesen 2009. godine David Albahari je iz Kalgarija nazvao svog druga književnika Žarka Radakovića u Keln, zamolivši ga da mu nabavi ulaznicu za nastup njegove omiljene grupe "Groundation". Iako je Željku pomenuti bend bio totalno nepoznat, zamolio je svog starog zemunskog prijatelja da pođe sa njim.

U dugačkim kišnim mantilima, onako najstariji u publici, na koncertu benda "Groundation", prema Albaharijevim rečima, izgledali su više kao tajni agenti nego kao ljubitelji regea. Dodatno ih je nerviralo i to što je džoint sve vreme kružio oko njih, svugde se zaustavljajući, osim u njihovim rukama.

(Katarina Vuković)