Dunav osiguranje potrošilo 6,5 miliona evra za reklame za 8 meseci!

Kompanija "Dunav osiguranje" potrošila je 693.520.00 dinara za "troškove reklame i propagande". Izvor "Informera" tvrdi da je najveći deo para "nestao" preko fiktivnih ugovora i da je prebačen u privatne džepove i crne stranačke fondove

Kompanija "Dunav osiguranjeza osam meseci potrošila je skoro 700 miliona dinara na "troškove reklame i propagande", prenosi "Informer", pod naslovom "Kako je opljačkan Dunav".

U Izveštaju o troškovima poslovanja "Dunava" navodi se da je u prva četiri meseca 2012. godine u ove svrhe potrošeno 301.047.000 dinara. Takođe, od januara do aprila 2013. godine izdvojeno je još 392.473.000 dinara, što u ukupnom zbiru iznosi 693.520.00 dinara!

Izvori "Informera" iz istrage kažu da je "apsolutno nemoguće" da su tolike pare potrošene na reklamu i da je najveći deo ovih miliona "nestao" preko fiktivnih ugovora kada je prebačen u privatne džepove i crne stranačke fondove.

- U "Dunavu" su dok sam ga ja vodila, poštovane sve procedure. "Dunav" je jedina kompanija u Srbiji koja ima unutrašnju kontrolu po evropskim standardima. Kompletan posao nema veze sa SPS-om - tvrdi ona, i dodaje da je njena kompanija dragulj srpske privrede, a ne sedište kriminala.

- To što vi tumačite kao reklamiranje, u stvari je pribava osiguranja. "Dunav" ima agente i službenike, koje mora da plati kako bi firma mogla da funkcioniše - kaže Jezdimirović.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)