6. Japanizam festival od 4. do 7. jula u DOB-u (FOTO)

Karte za jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop kulturi, stripu, animaciji, kinematografiji i modi Japana, mogu se kupiti od 28. juna po ceni od 150 dinara

Od 4. do 7. jula u Domu omladine Beograda biće održan jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop kulturi − stripu, animaciji, kinematografiji, modi, jednom rečju − modernoj kulturi Japana.

Festival se održava u organizaciji društva "Sakurabana", ambasade Japana i Doma omladine Beograda, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Dnevne ulaznice, po ceni od 150 dinara mogu se kupiti od 28. juna.

Prvog dana od 14 časova, biće održana radionica borilačkih veština u okviru koje će biti predstavljena veština laido. Sat vremena kasnije na programu je predavanje o Japanu i japanskom obrazovnom sistemu. U 16 časova, Ćijemi Fukumori, koreograf i igrač savremenog plesa, istraživaće sa svim posetiocima kako telo i um reaguju kada dođu u kontakt sa nepoznatim jezikom, te kako stvaramo slike, emocije i priče osluškujući nepoznate zvuke.

Igranje igrica na raspolaganju je od 14 do 19 časova, a u bioskopskoj sali Doma Omladine na repertoaru će biti ostvarenja sa prošlogodišnjeg "Japanizma": U 13 časova "Hoshi wo Ou Kodomo", a u 15 časova film "Redline".

Posle maskenbala inspirisanog likovima iz sveta mangi u 17. časova, biće održana svečana dodela nagrada, a potom od 21. čas pa "dok ne padnemo mrtvi" i tradicionalna žurka!

Prateći program u nedelju biće u Artist Alley-u, prodajno-izložbenom sajmu, na kojem će moći da se kupe stvari, koje se inače retko viđaju u slobodnoj ponudi – unikatni nakit i odeća inspirisani Japanom; posteri, bedževi i crteži u manga stilu koje su svojeručno izradili naši mladi umetnici; anime figure, torbe, privesci za ključeve.

(Telegraf.rs)