ZABRANJENA FOTKA: Poptuno go Josip Broz Tito (FOTO)

Novinar Željko Zirojevič tvrdi da je fotografija autentična i da je nastala u logoru u Francuskoj, 1939. godine, pred kraj Španskog građanskog rata

Fotografija Josipa Broza Tita, koju je otkrio novinar i publicista Željko Zirojević, osim što je dokaz da je nekadašnji predsednik SFRJ bio u Španiji tokom tamošnjeg građanskog rata, otkriva Broza "kao od majke rođenog".

Naime, kako je Zirojević objasnio za list "Glas javnosti", fotografija je nastala u logoru za inter-brigadiste "Girs" u Francuskoj 1939. godine.

- Fotografija je autentična i objavljena je u zborniku Španskih boraca 1961. godine. Knjiga je ubrzo na volšeban način povučena - tvrdi Zirojević, i dodaje:

- Tačno je da je Josip Broz Tito 5. maja 1952. godine izjavio u američkom časopisu "Lajf" da je jednom kratko posetio Španiju i proveo u njoj jedan dan u Madridu. Druge činjenice, koje su nesporne, i predstavljaju naučni i dokazni materijal, kazuju da je Broz radi preuzimanja i potpune kontrole KPJ morao da se oslobodi prvo Blagoja Parovića Šmita - kaže ovaj novinar.

(Telegraf.rs / Izvor: Glas javnosti)