Otrovnice u Vojvodini posle 100 godina! (FOTO)

Građani ne treba da se plaše zmija i da ih ubijaju, već da ih oteraju ili pozovu našu ekipu koja će bezbedno uhvatiti zmiju i odneti je na njeno prirodno stanište - kažu u Zavodu za zaštitu životinja

U poslednje vreme sve veći broj građana žali se na povećano prisustvo zmija u mestima u okolini Zrenjanina! Na fotografijama koje smo dobili vidi se mala šarka koja spada u otrovne zmije, a građani tvrde da ih viđaju sve češće. Jedan od njih, koji nam je poslao fotografiju, opasnu zmiju zatekao je u WC šolji!

S druge strane, u pokrajinskom Zavodu za zaštitu životinja poručuju da će ispitati ove navode što pre. U ovom zavodu tvrde da se šarke otrovnice mogu pronaći jedino na Fruškoj gori.

- Postoji mogućnost da su građani pomešali šarku s nekom drugom zmijom, ali u svakom slučaju, naša ekipa će izaći na teren i proveriti stanje. Građani ne treba da se plaše zmija i da ih ubijaju, već da ih oteraju ili pozovu našu ekipu koja će bezbedno uhvatiti zmiju i odneti je na njeno prirodno stanište - kaže Oliver Fojkar iz Zavoda za zaštitu životinja.

Kako saznajemo, ovih zmija u Vojvodini nije bilo, verovali ili ne, čitavih 100 godina!

Žive na različitim mestima — na vlažnim nizijskim livadama, u šumama i planinskim kršnim predelima.

(M. Babić)