ZVORNIK: Kolektivno obrezivanje 150 dečaka

Svečani program, povodom ovog događaja organizovalo je Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar iz Sarajeva, a u kolektivnom obrezivanju učestvovali su dečaci uzrasta od 1 godine, pa sve do mladića starih 21 godinu

U selu Lipnja kod Zvornika organizovan je događaj tokom kojeg je obrezano 150 dečaka. Svečani program, povodom ovog događaja organizovalo je Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar iz Sarajeva.

U kolektivnom obrezivanju učestvovali su dečaci uzrasta od 1 godine, pa sve do mladića starih 21 godinu, javlja agencija Anadolija.

Zamenik načelnika opštine Odunpazari Mehmet Kepez je u izjavi za agenciju Anadolija, rekao da su srećni što su podržali ovaj događaj.

- Nama je veoma drago što smo deo ovog projekta i smatram da će nas ovakvi projekti, kao narode, više povezati. Mi kao opština i kao udruženje medresanata bićemo otvoreni za ovakve projekte i uvek ćemo ih podržati - rekao je Kemez.

Predsednica udruženja Istanbul edukaciono-kulturni centar Fejza Šehbajraktarević kazala je da je današnji program prvi deo projekta te da će narednog dana u Kaknju biti organizovan svečani program za još 150-oro dece.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)