Čak 111 disciplinskih protiv niških policajaca

Najstroža kazna, gubitak posla, za sada je izrečena šestorici policijskih službenika, i to zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i trgovine ljudima

Načelnik niške Policijske uprave Srđan Grekulović pokrenuo je čak sto jedanaest disciplinskih postupaka protiv policajaca koji su se ogrešili o službu.

Najstroža kazna - gubitak posla - za sada je izrečena šestorici policijskih službenika i to zbog primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i trgovine ljudima. Ista sudbina bi mogla zadesiti još četvoricu koji su suspendovani do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog podmićivanja, krađe i pijanstva na radnom mestu.

Prema podacima iz niške policijske uprave, trideset šest policajaca disciplinski je odgovaralo zbog lakše povrede radne dužnosti, kašnjenja na posao, neuljudnog odnosa prema strankama, nevođenja računa o opremi koja im je poverena ili izostajanja sa posla. Četvorica su prošla sa opomenama, dvadesetorica su kažnjena smanjenjem plate, dok ostali još čekaju odluku disciplinske komisije. Zbog teže povrede radne dužnosti disciplinski postupak je pokrenut protiv 75 policijskih službenika. Njih 58 kažnjeno je novčano, dok su ostali ili otpušteni ili suspendovani do odluke disciplinske komisije.

(D. K.)