LETO U BUDVI: Rusi okupirali plaže, grabež za pljeskavice i Cecu

Budva je i ove godine omiljena destinacija za goste iz Rusije. Gužve na plažama i šetalištima, a redovi ispred objekata brze hrane. Ceo grad oblepljen Cecinim plakatima

Turistička sezona u Budvi lagano hvata zamah, počele su prve gužve na plažama i šetalištima, a prestonica crnogorskog turizma i ove godine opravdava epitet omiljene destinacije za goste iz Rusije i Srbije.

Portparol Turističke organizacije Budve Aleksandra Petković kazala je Tanjugu da je trenutna posećenost u tom gradu na nivou prošlogodišnje.

Najviše gostuju je iz Rusije, odnosno bivših sovjetskih republika, kao i iz regiona – a na prvom mestu iz Srbije - navela je ona.

Petković je dodala da ima razloga za očekivanje da će se od 15 jula, kada počinje sami špic sezone, u Budvi tražiti krevet više.

Da se sezona približava samom špicu najbolje će se uveriti oni koji ovih dana posećuju Slovensku plažu, gde je u udarnim delovima dana često teško naći mesta da se raširi peškir.

Prvim gužvama na plažama uspešno parira ona na glavnom budvanskom šetalištu, a slična situacija je i na centralnim gradskim ulicama, gde je pronaći slobodno parking mesto ravno nemogućoj misiji.

Cene na Budvanskoj rivijeri su na istom nivou kao i prošle godine, odnosno nisu menjane.

Tako se cena plažnog mobilijara – suncobran i dve ležajke na Slovenskoj plaži kreće od pet do 10 evra.

Da su u pitanju visoki iznosi govori podatak da se, istovremeno, kreveti u privatnom smeštaju, kreću se od osam do 15 evra, u zavisnosti od blizine mora i uslova smeštaja.

Metropola crnogorskog turizma nezaobilazno je mesto za zvezde srpske estrade, pa je Budva oblepljena plakatima koji pozivaju na Cecin koncert 21. jula u popularnoj diskoteci "Top Hill".

Ako slučajno uspete da izbegnete Cecine plakate, koji su oblepljeni i po Starom gradu, onda će vas dočekati bilbordi sa njenim likom na udarnim raskrsnicama i podsetiti na koncert najpopularnije folk pevačiće.

(Telegraf.rs / Tanjug)