KOSTIĆ: Politika ne ide uz veliki biznis

- Imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i dalje sam spreman da svoje vreme, znanje i iskustvo uložim u Srbiju, jer imam šta da kažem i pomognem. Verujem da se isplati ulagati nekad zarad viših ciljeva - razvoja privrede i celokupnog poratsa životnog standarda - kaže vlasnik "MK komerca"

Vlasnik "MK komerca" Miodrag Kostić rekao je  za "Blic" da  je gotovo nemoguće "baviti se velikim biznisom i biti član neke političke partije gotovo je nemoguće. Nemam pravo da stvorim sukob takve vrste u svom preduzeću".

On je objasnio i da je tzv. visoka politika iza njega od 2000. godine i da ne postoji nikakva mogućnost da se na bilo koji način stranački aktivira.

- Drago mi je što sam tu odluku doneo - kaže Kostić.

Na pitanje otkud onda ponuda državi da radi deo državnog posla, odnosno da preuzme upravljanje neke od firmi koje su u rekonstruisanju, Kostić kaže:

- Imajući u vidu situaciju u našoj zemlji i dalje sam spreman da svoje vreme, znanje i iskustvo uložim u Srbiju, jer imam šta da kažem i pomognem. Verujem da se isplati ulagati nekad zarad viših ciljeva - razvoja privrede i celokupnog poratsa životnog standarda - kaže vlasnik "MK komerca".

Na pitanje kako je moguće da privatrnik vodi državnu firmu, Kostić odgovara:

- Ulzak u upravni odbor preduzeća bio bi pvi korak. Sledi upoznavanje sa kompletnom problematikom i analizom preostalih zdravih resursa kako bi se izvuklo najbolje moguće iz tog preduzeća. Svakako, za sve vo je potrebna politička volja - kaže Kostić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)